DOELSTELLING
De doelstelling van de Pongovi stichting is om de bewoners van het eiland Dominica te helpen om een ecologisch duurzaam bestaan op te bouwen dat bestand is tegen de gevolgen van orkanen en andere natuurrampen.
Ons doel  is om:
1.  In 2020, een verschil gemaakt te hebben in de meeste (en meest arme) regio’s van Dominica door orkaanbestendige daken en\of huizenbouw met zon als energiebron voor de huishoudens gerealiseerd te hebben. Daarmee kan Dominica een voorbeeld zijn voor het Caribisch gebied maar ook wereldwijd.

2.  In 2025, door het leveren van kennis over Permacultuur (waar Dominica als eco-eiland bij uitstek geschikt voor is) de hele bevolking van het eiland van voedsel en zuiver water te hebben voorzien, zelfs na een orkaan van categorie 5!  Daarmee kan Dominica een voorbeeld van volledig ecologische landbouw, natuurbescherming en een natuurlijk ‘resort’ van harmonie tussen mens en natuur voor de wereld zijn.
Wij werken zonder tussenpersonen, direkt met de locale gezinnen op Dominica.

Specifieke doelstellingen op de korte termijn:
Toegang herstellen:
Toegang van wegen tot boerderijen, watervoorzieningen en woningen herstellen.
Verwijderen van gevallen bomen; puin en schade door aardverschuivingen.

Landbouwverbetering:
Terrassen aanleggen en water management met introductie van ”Permacultuur”.
Ter voorkoming van toekomstige aardverschuivingen en rekening houdend met extreme klimaatomstandigheden.

Woningen:
Repareren en herstellen van daken en woningen. Het efficiënt bouwen van orkaanbestendige woningen voor de mensen die hun huis verloren zijn .

Duurzame energie:
Zoveel mogelijk mensen en huishoudens laten overschakelen op duurzame energie (zon-, wind-,  hydro- energie en biogas).

WAT WE HIERVOOR NODIG HEBBEN:
Vrijwilligers: timmermannen\vrouwen, elektriciens, monteurs, lassers, klusjesmannen/vrouwen, mensen met kennis van en praktijkervaring in duurzame energie en ecologische landbouwtechnieken. 

Voedsel: Er is behoefte aan houdbare voedingsmiddelen voor zowel de lokale bevolking  als voor de vrijwilligers.

Materialen: Voor een meer gedetailleerde lijst, zie ‘doneren’.

MISSIE
Het ondersteunen van kleine ondernemers en gezinnen om land te kunnen verbouwen op een ecologische en milieuvriendelijke manier om zo in hun levensonderhoud te kunnen voorzien en in het levensonderhoud van hun omgeving.

VISIE
Het introduceren van zonne-energie, wind-energie, ecologische landbouw, zuiver watermanagement  en orkaanbestendige daken/huizen in alle huishoudens op Dominica.